Blogul s-a mutat pe www.topcoaching.ro

vineri, 10 martie 2017

Despre Iubire - Episodul 14 - Iubirea în relaţiile de cuplu - Cum se simte?


Ideea principală din episodul 13 - Iubirea este un sentiment iar ataşamentul este un proces psihic



 Imagini pentru cuplude oamen




Iubirea în relaţia de cuplu înseamnă să devii unul şi acelaşi cu partenerul.


Ce înseamnă să devii unul şi acelaşi cu partenerul?


Înseamnă ca fiecare dintre ei să îşi păstreze individualitaea. Faptul că devii unul şi acelaşi cu partenerul are zero legătură cu individualitatea fiecăruia. Are legătură doar cu voinţa fiecăruia de a fi mereu împreună cu celălalt.
Înseamnă să fuzionezi cu celălalt. Să rezonezi cu celălalt. Să simţi la fel, în acelaşi moment. De exemplu: să simţi în acelaşi moment că trebuie să faci ceva pentru celălalt, că te dedici celuilalt:, grija faţă de copii, curăţenie în casă, grija faţă de comunicarea cu partenerul, grija faţă de valorile celuilalt (deşi fiind una partenerii vor avea cam aceleaşi valori), grija faţă de rudele partenerului, grija faţă de raportarea partenerului la mediul exterior.

Cum te poţi imagina pe tine făcând curat în casă, de exemplu, iar pe partener vrând să meargă la întâlnire cu prietenii, sau la sport, sau în vizită la rude cât tu faci curat?

Există persoane care cred că devenind una cu celălalt ajungi să fii dependent de partener, agăţat sau ataşat. Nimic mai fals. Devenind una cu partenerul înseamnă să ai grijă de partener aşa cum ai grijă de tine, înseamnă să simţi la fel ca şi el, înseamnă să îl iei de mână şi să umbli prin viaţa ta alături de el. În cazul în care ceva scârţâie înseamnă că ai ales greşit partenerul şi asta înseamnă că ceva scârţâie la tine. Ai făcut o alegere mai puţin potrivită. Fii mai atent/-ă data viitoare!

O relație de cuplu funcțională are loc exact ca un dans: energia este comună, mişcările se succed cu naturaleţe, îmbrăţişarea este continuă toată perioada dansului, zâmbetele se oferă reciproc, fiecare trăieşte, se mişcă şi transformă pentru ca celuilalt să îi fie cât mai uşor. Şi totuşi fiecare rămâne cu identitatea proprie.


Cum se formează un  cuplu?


Cuplul se formează din nevoia femeii de a trăi cu un bărbat şi din nevoia bărbatului de a trăi cu o femeie.

Bărbatul şi femeia sunt astfel construiţi încât să trăiască împreună.

Ei au nevoie unul de celălalt, se simt bine doar împreună cu celălalt şi se dezvoltă doar susţinându-se reciproc. Nevoia lui de a o avea pe ea şi a ei de a-l avea pe el este demonstrată de schimbul de energii care conduce la necesitatea îndeplinirii actului sexual. Iar rezultatul relaţiei lor armonioase este copilul, care duce mai departe esenţa caracteristicilor speciei umane. Faptul că el are nevoie de ea şi ea are nevoie de el este departe de a conduce la pierderea identităţii umane.

Există oare relaţia perfectă? Desigur că există. Există doar pentru persoanele care vor acest lucru. Persoanele care susţin că relaţia de cuplu perfectă este imposibil de atins sunt acele persoane care îşi doresc să facă doar ceea ce vor, în orice moment, fără a se consulta cu partenerul. Deci le place să ia singure decizii. Şi consideră acest lucru ca pe o libertate. Nimic mai fals! Pe de o parte vor o relaţie sexuală şi pe de altă parte vor să poată pleca în orice moment, oriunde doresc, fără să motiveze partenerului acest lucru. Aceste persoane mai trebuie să lucreze la interiorul lor căci sunt divizate: vor şi împreună (pentru sex) dar vor şi separat (pentru altceva).  Este ca şi cum ar vrea să înoate şi să joace tenis de câmp în acelaşi timp! Aceste persoane, pentru a-şi justifica logic pornirile divizate, vor susţine că iubirea adevărată înseamnă în primul rând libertatea de a fi tu însuți. 



Vrei să ai o relaţie perfectă cu partenerul tău de cuplu?

Vrei să vezi cum este să iubeşti în fiecare zi?

Vrei să înveţi să simţi iubirea?

Sună-mă la 0753 - 639038.



Până la următorul episod îţi urez o săptămână perfectă şi iubire în abordarea tuturor relaţiilor tale.

Namaste!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu