Blogul s-a mutat pe www.topcoaching.ro

vineri, 24 martie 2017

Despre Iubire - Episodul 16 - Despre oamenii ”puternici” - Cine este, de fapt, omul ”puternic”?





Imagini pentru oameni puternici



Ideea principală din episodul 15 - independenţa şi libertatea sunt iluzii create de persoanele care vor să ocolească iubirea, calea dreaptă şi valorile personalităţii umane!


Am așezat cuvântul puternic între ghilimele deoarece în realitate există doar oameni, fără ca ei să fie puternici sau slabi. Cei care se cred puternici trăiesc o iluzie. Și iată cum se explică acest fapt:

oamenii ”puternici” sunt în realitate fricoși. Ei trăiesc în frică, au avut multe experiențe negative ca și efect al fricilor și singura modalitate pe care au văzut-o ca să își depășească fricile a fost îngroparea lor și călcarea peste ele cu ”putere”. Și-au îndesat cu forța fricile undeva, creându-și mental impresia că au scăpat de ele. Ceea ce au făcut de fapt a fost să ascundă fricile într-un cotlon al minții. Care va fi rezultatul? În cazul în care oamenii vor întâlni din nou condițiile care au condus în trecut la formarea fricilor acestea vor ieși din nou la lumină, indiferent cât de adânc crede omul că le-a îngropat. Și cu cât revin mai târziu cu atât revin mai dur! Oamenii se cred ”puternici” pentru că au impresia că au învins fricile. Aceasta este însă doar o impresie. Și ghici ce? Exact – cu cât se crede mai puternic, cu atât este de fapt mai fricos. Îi este teamă că fricile vor reapare și atunci luptă pentru a deveni și mai puternic. Și își ascunde fricile mai adînc! Procesul escaladează și rezultatul este boala cruntă, deoarece fenomenul capătă cu atât mai multă amploare cu cât omul se luptă mai mult să își dovedească lui cât de puternic este.

În cadrul cuplului partenerul așa-zis ”puternic” va produce dezastru nuclear deoarece va resimți și fricile partenerului și va avea tendința să le îngroape și pe acelea! Și uite așa un om cu intenții bune (de a păstra relația de cuplu) va conduce relația de cuplu la dezastru deoarece îi lipsesc informațiile referitoare la soluții.

Pe de altă parte, omului ”puternic” îi va fi imposibil să simtă iubirea deoarece se află într-o permanentă luptă cu scopul de a demonstra cât este el de puternic. Și atunci când cineva duce o luptă se află de fapt în afara iubirii!


Vrei să știi cum să îți tratezi fricile?

Vrei să îți transformi ”puterea” în iubire?

Vrei să înveţi să trăiești elegant, fără luptă, sănătos, pe termen foarte lung?

Sună-mă la 0753 - 639038.



Până la următorul episod îţi urez o săptămână perfectă şi iubire în abordarea tuturor relaţiilor tale.

Namaste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu