Blogul s-a mutat pe www.topcoaching.ro

vineri, 7 septembrie 2018


Mesajul zilei de azi, Vineri, 07.09.2018





Gândul pozitiv al zilei

”Lamarck nu numai că şi-a prezentat teoria cu cincizeci de ani înainte de Darwin dar a şi avansat o teorie mult mai puţin aspră despre mecanismele evoluţiei. Teoria lui Lamarck sugera că evoluţia se bazează pe o interacţiune „instructivă" şi de cooperare între organisme şi mediul lor, care le permite formelor de viaţă să supravieţuiască şi să evolueze într-o lume dinamică. Ideea lui era că organismele dobândesc şi transmit mai departe anumite adaptări care le sunt necesare pentru a supravieţui într-un mediu schimbător. Lucrul interesant este că ipoteza lui Lamarck cu privire la mecanismele evoluţiei se conformează modului în care biologii moderni, specialişti în biologia celulară, înţeleg felul în care sistemele imunitare se adaptează la mediul lor, aşa cum am descris mai sus.”
Bruce Lipton - ”Biologia credinței”


Rugăciunea zilei

Am devenit mult mai atent la ceea ce se întâmplă în fiecare moment în jurul meu. Am devenit mult mai prezent. Și constat că mulți dintre noi, românii, înjurăm mult, bârfim mult, ne comportăm în trafic de parcă doar noi am fi pe stradă, suntem foarte violenți (verbal și non-verbal).
Cititorule drag, te anunț că un comportament uman înseamnă să te gândești în primul rând la tine pentru a putea fi sănătos și a fi capabil să interacționezi în mod constructiv cu oamenii și natura. Apoi un comportament uman înseamnă să ții cont de ceilalți în momentul când ieși din casă. Ce înseamnă să ții cont de ceilalți? 

Iată mai jos cele mai elementare caracteristici ale unui comportament uman:
1. când interacționezi cu una sau mai multe persoane gândește-te la ce le-ar face plăcere să audă de la tine, la modul în care îi poți ajuta (sau susține), zâmbește mereu, fii deschis, oferă-ți ajutorul, fii atent la ceea ce ți se spune, evită să judeci oamenii, acceptă comportamentul lor, adresează întrebări când vrei să clarifici ceva, evită să faci ceva ce ar putea jigni, evită glumițele care vizează alți oameni, dovedește că îți respecți și onorezi semenii;
2. când ești în trafic evită să claxonezi, să faci flash-uri cu farurile, să faci semne obscene, să fii violent față de alți participanți la trafic, încetinește când știi că urmează o trecere de pietoni, fii atent la semnele de circulație și la tot ce se întâmplă în jurul tău, lasă telefonul mobil în torpedoul mașinii;
3. fii calm, liniștit, echilibrat, indiferent ce faci și cu cine vorbești;
4. controlează-ți gesturile, vocabularul și atitudinea, dovedește că poți fi un OM frumos în orice moment.

Rugăciunea mea de azi merge către toți cei care realizează că viitorul lor depinde de modul în care ei se raportează la exterior: sunt recunoscător pentru fiecare schimbare în bine pe care cineva o face cu scopul de a-și aduce cea mai potrivită contribuție la evoluția noastră, a tuturor.
Așa să fie!
Acum!


În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi...

”În lumea aceasta nimeni nu poate trăi cu un asemenea grad de teamă și de groază, cu un asemenea grad de ură de sine și de vinovăție în conștient. Ne-ar fi absolut imposibil să trăim cu atâta neliniște și groază, pur și simplu ne-ar distruge. Trebuie să existe atunci o posibilitate de a le face față. Deoarece nu putem cere ajutorul lui Dumnezeu - pentru că în cadrul sistemului eului L-am transformat deja într-un dușman - singura cale de scăpare pe care o mai avem la îndemână este eul însuși.
Cerem atunci ajutorul eului și spunem: ”Ascultă, trebuie să faci ceva. Nu mai pot tolera neliniștea și groaza pe care le simt. Ajută-mă!” Și atunci eul, care nu se dezminte, ne oferă un fel de ajutor care de fapt nu ajută, deși pare să o facă. Acest ”ajutor” se prezintă sub două forme esențiale (aici putând fi înțelese și apreciate pe deplin contribuțiile lui Freud): negarea și protecția.”
Kenneth Wapnick - ”Introducere generală la cursul de miracole”


Citatul zilei

”După aceste explicații operatorul numără ”unu, doi, trei” foarte rar și adaugă îndată, îndesând silabele: ”nu poți, nu poți, nu poți”. Dacă subiectul știe să gândească bine și exclusiv că nu poate, nu numai că nu-și va putea descleșta mâinile dar chiar i se vor strânge cu atât mai tare cu cât va fi mai mare efortul de le descleșta. Adică obține tocmai rezultatul opus celui aceluia pe care îl voia. 
După câteva secunde operatorul zice: ”acum gândește-te: pot!” și degetele se vor descleșta.”
Emil Coue - ”Autosugestia”



Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.


Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.




Pe mâine!



Gabriel Katona

Namaste!



P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!



2 comentarii:

  1. Multumesc.. Vreau sa pot practica sfaturile tale.. Stiu.. K asa e bine.. Stiu destula teoría.. Dar práctica e grea

    RăspundețiȘtergere
  2. Și ce te împiedică să aplici în practică ceea ce citești?

    Poate vrei să discutăm pe această temă și să te susțin mai departe.
    Ce zici, începem?


    Cu profund respect,

    Gabriel Katona

    RăspundețiȘtergere