Blogul s-a mutat pe www.topcoaching.ro

duminică, 6 ianuarie 2019

O VIAȚĂ REUȘITĂ - CUM REZOLVI EFICIENT TRIUNGHIUL MINTE-CORP-SUFLET? - Episodul 2

Mesajul zilei de azi, Duminică, 06.01.2019





Explicație - pentru cel/cea care citește prima dată

Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.

Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toată cartea în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți.

Astfel, punând cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă: 

1. ”Biologia credinței” - autor Bruce Lipton - este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” - autor Kenneth Wapnick - aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” - autor Emile Coue - este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.

Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe experiența mea de 35 de ani de viață conștientă, trăită pornind de la întrebări și dusă până la cele mai bune răspunsuri. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic. 

Dar să revenim la treabă! Deci,


Gândul pozitiv al zilei

”În acest fel, părţile hidrofobe ale proteinei se integrează în stratul de mijloc al membranei. Pentru că unele regiuni din coloana vertebrală a unei proteine sunt făcute din aminoacizi cu molecule polarizate, iar altele sunt nepolarizate, catena de proteină se va „ţese", intrând şi ieşind din sandvişul cu pâine cu unt.”
Bruce Lipton - ”Biologia credinței”


Rugăciunea zilei

Am descris în mesajul zilei de ieri, în linii mari, cum funcționează acest triunghi: minte-corp-suflet.

Prima condiție de rezolvare eficientă a activității acestui triunghi este să te dezvolți în paralel, pe toate cele trei laturi ale lui, simultan. Ce înseamnă asta?
De exemplu, în viața mea recentă am avut vreo 3 ani în care am meditat zilnic aproximativ 2 ore. Astfel încât mintea a ajuns să înțeleagă foarte multe despre perceperea corectă a realității și despre funcționarea Universului. Dar sufletul era trist pentru că își dorea și el excursii în străinătate, o parteneră pe termen lung și o stare financiară mai bună. Corpul era destul de mulțumit pentru că făceam ceva activitate fizică.

Ceea ce vreau să spun este că am dezvoltat foarte mult mintea și am lăsat în urmă sufletul și corpul. Când începi să dezvolți o latură a triunghiului trebuie să începi să le dezvolți și pe celelalte două, în același ritm. Cum îți dai seama care este ritmul? Măsurând cu timpul. Adică: dacă începi să dezvolți mintea făvând 1 oră de meditație pe zi (sau alte exerciții mentale) atunci fă tot o oră și mișcare fizică pentru corp zilnic, și tot o oră zilnic fă și activități care îți mulțumesc sufletul.

Ce se întâmplă în cazul în care dezvolți doar una dintre laturi (ale triunghiului minte-corp-suflet) și pe celelalte două le lași în urmă? Pe termen lung te vei îmbolnăvi! Cum se explică apariția bolii? Foarte simplu: la naștere energia ta este echilibrată între cele trei laturi. Cu cât mai mult dezvolți o latură cu atât mai multă energie va fi luată de la celelalte două laturi pentru a se orienta spre cea pe care o dezvolți preponderent. Va apărea în corp un dezechilibru energetic și acest dezechilibru energetic va conduce la boală.

Va urma...

Mulțumesc și sunt recunoscător tuturor celor care au puterea de a-și analiza viața și de a lua cele mai bune decizii pentru soluționarea deficiențelor constatate. Pentru reușita lor și a celor din jurul lor!

Așa să fie!
Acum!

Pentru un program personalizat, al tău, despre cum să acționezi eficient acest triunghi în scopul unei vieți sănătoase

sună-mă și programează-te la o discuție gratuită de 30 de minute cu mine.

www.topcoaching.ro

Gabriel Katona

0753 639038



În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi...

”Să presupunem, de data aceasta, că intri și mă insulți, dar acum gândesc folosind mintea corectă și mă simt bine în privința mea. Știu că Dumnezeu e alături de mine, că mă iubește, și că datorită acestui lucru nimic nu mă poate atinge. Indiferent ce îmi faci, pentru că știu că Dumnezeu e alături de mine, știu că sunt ocrotit și protejat pe deplin.”
Kenneth Wapnick - ”Introducere generală la cursul de miracole”


Citatul zilei

” ”Băiețașule, ascultă și înțelege-mă bine: ori de câte ori vei simți că-ți mai vine vreo astfel de criză vei auzi vocea mea care-ți va spune repede ca fulgerul, chiar în acea clipă: Nu, nu, nu scumpul meu, n-ai să ai vreo criză! Și criza va trece, fără să te fi apucat.” ”
Emile Coue - ”Autosugestia”


Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.


Ce poți face mai departe?


1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.


2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.


3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!

Gabriel Katona

Namaste!


P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! Și scrie-mi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu